Cecilie på trappen

Cecilie Frederiksen, der er den yngste i en søskendeflok på fire, kom til verden den 5. maj 1996 i provinsbyen Haderslev. Igennem sin opvækst i den gamle traditionsby, hvor flere virksomheder rummer 5. generationer, måtte hun forsøge at gøre indtryk; præcis som Mads Skjern måtte det, da han kom til Korsbæk første gang i 1929. Som ansat i Danmarks ældste slagterforretning betjente hun byens fine såvel som folkelige kunder, for med sit kendskab til Damernes Magasin vidste hun, at man skal lægge skilling på skilling for at få sit eget, og at enhver kunde er vejen til succes.

Cecilie Frederiksen, der som den yngste i en søskendeflok på fire har lært, at man med stædighed kommer langt, flyttede i august 2016 til storbyen, for at studere Statskundskab ved Århus Universitet. Ikke mange eksaminer var taget før hun havde indset, at risikoen for at ende som skyggetante var stor, hvis hun fortsatte disse studier. Derfor besluttede hun sig for, at søge optagelse ved Journalisthøjskolen; præcis lige så stædigt og risikofyldt, som da frøken Elisabeth Friis forlod de fine stuer i det Varnæske palæ, til fordel for en karriere som spillelærerinde.

Cecilie Frederiksen, der er datter af en læge og en pædagog, læser så godt som dagligt Jyllands-Posten. Med sin viden fra Korsbæk har hun dog altid været opmærksom på, hvem der f.eks. er storannoncører, da dette måske kan have betydning, præcis som dengang Korsbæk Tidende ikke ville trykke Doktor Hansens læserbrev om forurening i fjorden.

I krigstiden var alle berørt af tyskernes tilstedeværelset på vores side af Ejderen. Nogle lod stå til, andre samarbejdede for at bekæmpe tysken. Kresten Skjern, Elisabeth Friis og Doktor Hansen var aktive i modstandsbevægelsen, men ikke bare der var de en trio. Også i musikken forenedes de om Bach, Strauss og Carl Nielsen. De er et symbol på det gode gruppearbejde, og absolut det Cecilie Frederiksen søger at leve op til.

Cecilie Frederiksens ambitionsniveau for forløbet er høje. De ligger et sted imellem Mads’ ambitioner for Skjerns Magasiner og Ingeborgs ambitioner for Daniels livslykke.

Med sin forhenværende gang i de gule murstensbygninger på Bartholins Allé kan Cecilie Frederiksen trække på sin generelle viden om samfundsopbygningen, teorier om politiske intentioner og generel metodeviden på området. Kombinationen mellem medier og politik bliver den største udfordring, men som Agnes Jensen tager hun udfordringen op – hvad end det er opmaskning af strømper eller det at forene lokalpolitik med en Facebook-teaser. Fra sit tidligere semester på Journalisthøjskolen er Cecilie Frederiksen nemlig fuldt bevidst om, at det billedlige er der, hvor hun skal engagere sig yderligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *